El micromecenatge com a eina d’autogestió, autonomia i independència

Entenem que l’alternativa a l’oci només és possible a partir d’una visió crítica i compromesa amb la realitat social de la ciutat. És per això que creiem en l’autogestió no només com a resposta a l’ordre capitalista, que controla, delimita i mercantilitza, sinó també com una manera d’empoderament col·lectiu fent partícips a totes les persones sense les quals el projecte no és possible. D’aquesta manera, a partir de la necessitat de construir alternatives al marge de les estructures de submissió de l’Estat, es creu indispensable un espai lúdic i festiu de trobada i intercanvi alternatiu a l’actual oferta de la ciutat, però també, i sobretot, un espai d’aprenentatge i lluita on es treballin col·lectivament i es puguin visualitzar alternatives reals al sistema capitalista i patriarcal.

Davant de la necessitat de finançament d’aquestes festes, es va dur a terme un procés de micromecenatge online. De cap manera creiem que l’autofinançament assolit gràcies a persones solidàries que han cregut en la proposta, constitueixi una contradicció amb l’autogestió o la declaració anticapitalista de les festes. De fet, les actuals plataformes de micromecenatge representen una adaptació de les tradicionals formes d’autofinançament de col·lectius i projectes basades en la solidaritat entre persones. Si assumim que la lluita neix al carrer i que és des de la societat que construïm la resposta denunciant, actuant i anant sempre una passa per davant de les institucions, s’entén que resulten indispensables eines d’autogestió sense les quals no es podrien construir ni promoure punts de vista crítics, alternatius, amb una visió transformadora de la societat i per descomptat, sense cap tipus d’interès econòmic.

microme

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s