Les primeres Festes Anticapitalistes de Mataró; un espai lúdic però sobretot polititzat i reivindicatiu

La primera edició de les FAC vol oferir un model alternatiu d’oci basat en l’autogestió, el mutualisme i la cooperació.

Els propers 13, 14 i 15 de setembre se celebraran les primeres Festes Anticapitalistes de Mataró, organitzades per un grup de persones de diferents indrets de la ciutat, de diferents trajectòries i experiències, però amb el punt comú de voler anar més enllà del model de vida imposat socialment i políticament.

Aquestes Primeres Festes Anticapitalistes han estat organitzades des del primer dia sobre les bases de l’autogestió, el mutualisme i la cooperació, l’assemblearisme i la participació oberta de totes aquelles que han cregut en la necessitat d’obrir un espai lúdic i festiu, però sobretot polititzat i reivindicatiu. Per això s’ha engegat i acomplit un projecte de micromecenatge i s’ha prioritzat el consum de productes provinents de l’economia social.

Som persones que ens hem decidit unir després de veure la inexistent oferta d’oci alternatiu a la ciutat. Cansades del model de consumisme que afecta totes les esferes de la vida quotidiana, incidint en la nocturnitat i les festes majors, decidim després de deu anys sense unes festes alternatives, tornar a reemprendre una proposta per a totes aquelles persones que decidim, dia a dia, dur a terme unes maneres de viure diferents, no basades en el consumisme sinó en l’autogestió, l’ajuda, el compromís i el consum responsable.

El model de Festes Anticapitalistes que hem volgut realitzar té cabuda per a totes les persones, grups i col·lectius. La participació és oberta i tothom està convidat a dir i a fer. Amb les forces que tenim les que ho hem organitzat i amb totes les persones que ens han ajudat i que ens ajudaran en els dies de les festes, es duu a terme un programa ple d’activitats diferents, amb estil, temàtica i formes molt diverses, i adreçades al nombre més gran de sectors de la població.

En la que algunes ja coneixen com la ciutat de les estafes, on malgrat que s’intenti reforçar constantment la imatge de la pau social de la ciutat, hi ha cada vegada més casos de persones amb problemes d’accés a l’habitatge, atur estructural i exclusió social.

Aquestes festes no serien possibles sense la voluntat de totes les persones que hi hem estat, d’una manera o altra, al darrere, amb les assemblees, amb les tasques, i amb totes les situacions en què ens hem trobat.

Tampoc s’hauria pogut dur a terme sense totes aquelles persones que ens han ajudat mitjançant una aportació econòmica amb el micromecenatge, que va sobrepassar el que demanàvem, entenent que ha estat un projecte interessant i que han generat unes expectatives motivadores. Per això, volem agrair-los molt especialment la solidaritat rebuda.

També una menció a la Federació d’Associació de Veïnes de Mataró que ens han donat un cop de mà amb els permisos i altres imprevistos, així com al setmanari La Directa i a tots aquells mitjans, com Radio Duba, que ens han ajudat amb la difusió.

A més, cal agrair a tots els grups que han donat material per a la panera que se sortejarà dissabte a la nit, com Kronstadt, Ebri Knight i Los Ignorantes, així com el sopar que ofereix la Taverna Atzucac per a dues persones, i tots els altres…

roda02

Noticia a La Directa

Noticia a El TOT Mataró

Noticia a Mataró Ràdio

Noticia al Capgròs

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s